© Edurod.org | Toate drepturile rezervate
Proiect
Proiect
Ce ți-ar plăcea să îi înveți pe ceilalți?
Dacă ai un hobby, o pasiune, sau dorești să ne împărtășești ceva din experiența ta profesională, te invităm să devii parte a comunității de oameni care dau învățarea mai departe!
“Dă învățarea mai departe” este un proiect care oferă oportunități de socializare și dezvoltare a abilităților de comunicare, dobândirea tehnicilor de facilitator și familiarizare cu instrumente digitale.
Cum?
Vom forma echipe de câte 5 persoane care, pe durata a 7-a săptămâni pe rând, fiecare, va alege și va prezenta o temă de discuție pentru colegii din echipă. Prezentarea va fi structurată din punct de vedere teoretic și practic. Tematica este foarte vastă, se pot alege teme din domenii diverse: (gătit, dezvoltare personală, sport, business, artă…)
Perioada de desfășurare a proiectului va fi anuntata in primul trimestru al anului 2022.
Prima și ultima săptămână din proiect vor fi dedicate trainingurilor și exercițiilor de cunoaștere susținute de facilitatorul echipei. Săptămânile 2-6 vor cuprinde prezentările membrilor echipei. Fiecare va avea săptămâna lui, în care va organiza 2 ședințe, fiecare de durată a câte 60 de minute. În finalul primei întâlniri, fiecare membru al echipei, care ia pe rând rolul de facilitator, va lăsa o provocare practică colegilor din echipa, ce va fi îndeplinită până la întâlnirea a doua.
Pentru o bună desfășurare a proiectului este nevoie de laptop/calculator, cameră web (dacă nu este încorporată, microfon, boxe sau căști cu microfon). La sfârșitul primei etape a proiectului, cei care doresc vor putea deveni coordonatori facilitatori în ediția următoare.
În cadrul fiecărui grup, unul din cei 5 membri care fac parte din echipă va avea rolul de facilitator. El va avea atât responsabilitățile caracteristice fiecărui participant cât și responsabilități suplimentare. Va participa la un training suplimentar de 2 ședințe, în perioada 1-5 Iunie, în care va învăța și va exersa rolul de facilitator, urmând ca apoi să dea mai departe, în cadrul grupului său, cunoștințele acumulate în timpul trainingului. Facilitatorul va veghea la buna desfășurare a ședințelor și va menține atmosfera pozitivă dar concentrată pe învățare în cadrul echipei.
Responsabilitatea ta ca participant este de a participa activ la cele 14 ședințe ce vor avea loc în cadrul grupului din care faci parte. Prezentarea temei pe care ai ales-o, atunci când îți va veni rândul și încurajarea celorlalți membri din grup, atunci când ei sunt cei care participă. Crearea unei atmosfere pozitive și de susținere reciprocă în cadrul grupului, sunt obiective esențiale pentru noi. Participanții sunt cei care construiesc acest proiect, iar prin pasiunea și cunoștințele fiecăruia proiectul va aduce valoare echipelor și indirect comunităților din care participanții fac parte.
Prezentare proiect
Durata etapei de proiect este de 7 săptămâni: 1 de cunoaștere, 5 de ateliere, 1 de sumarizare.
Fiecare participant va prezenta în 2 ședinte. Vă fi și o temă scurtă între cele 2 ședinte.
Fiecare ședință are un timp limitat. Teoria și practica trebuie să se desfășoare în acest timp.
Pentru aceasta primă etapă a proiectului, beneficiarii proiectului sunt persoane din Mureș, Brașov și Cluj
În cele 3 județe, vor fi minim 24 de echipe în total, minim 8 echipe pe fiecare județ.
În cele 3 județe, numărul total de participanți este 120. Aici includem participanții dar și facilitatorii.
Prezentare proiect
Fă cunoștință cu echipa organizatorică
Coordonator
Tehnic
Prezentare proiect
Dacă dorești să participi la acest proiect, te poți înscrie aici
© Edurod.org | Toate drepturile rezervate