Echipa EDUROD

5 utilizări ale afișelor la clasă

Afișul (poster) este un mod de înștiințare sau de a face public un eveniment și este realizat cu scopul de a informa, a anunța și de a promova un rezultat sau un produs. Posterul va conține numele evenimentului, data, ora și locul desfășurării, denumirea organizatorilor și a celor care participă. Pentru a atrage atenția, afișele sunt viu colorate, conțin imagini sugestive și texte scurte, la obiect.

Citește tot articolul »
Echipa EDUROD

Reține mai ușor cu harta mentală

Pentru a reține mai ușor și a învăța în mod organizat există un truc care ne-ar putea scoate imediat din impas. Este vorba despre harta mentală. Mai exact, notăm informațiile pe care dorim să le ținem minte sub forma unei hărți.

Cu ajutorul culorilor și desenelor, creierul face mai rapid conexiuni și ne vom putea aduce aminte cu ușurință noțiunile. Dar înainte de a-ți spune cum faci o hartă mentală, îți propun să-l cunoști pe cel care a inventat harta mentală.

Citește tot articolul »
Echipa EDUROD

De ce să creezi materiale vizuale pentru clasa online și cea clasică

Accelerarea educației online pentru școala formală a venit cu multe provocări. Cadrele didactice s-au străduit să învețe pe repede înainte o mulțime de instrumente digitale. După toată această goană au venit și rezultatele: profesorii s-au digitalizat și au realizat că tehnologia, de care unii au fugit, chiar îi ajută mult în procesul de învățare-predare-evaluare. Copiii sunt mult mai receptivi la materiale vizuale, realizate cu ajutorul instrumentelor digitale.

Citește tot articolul »