Puzzle logic pentru clasele primare

Fișele de lucru de acest tip sunt viu colorate, utilizează imagini îndrăgite de copii și îi provoacă să gândească profund.

În continuare o să dau două exemple de puzzle logic pentru orele de matematică din clasele primare, pe care le poți pune în practică cu alte imagini și alte operații aritmetice. Modifică conținutul de câte ori ai nevoie, fără să-l mai concepi din nou.

Adunare

Pentru un puzzle logic cu operația de adunare se folosesc 3 elemente diferite. Eu am ales tema ”Monștri de la petrecere” . Crearea unui material de acest tip este ușor de planificat, dar ca să arate bine e nevoie să fie aliniat perfect. Am simțit nevoia să fac și a doua fișă cu răspunsurile pentru verificare. Să fie de folos atât copiilor, cât și părinților.

Uite ce a ieșit:

Adunare, scădere, înmulțire, împărțire

Din primul document am înlocuit ”vedetele petrecerii” și am adăugat toate operațiile aritmetice. De data aceasta am folosit un cățel, o broscuță și o rățușcă.

Chiar și mie, ca părinte, îmi place ideea fișelor. Aș sta toată ziua cu copilul meu să rezolve astfel de probleme de matematică. Dacă ești învățătoare sper să le placă și elevilor tăi.

În concluzie, puzzle-urile logice sunt o modalitate excelentă de testare și îmbunătățire a abilităților matematice, gândirea critică și a abilităților de rezolvare a problemelor.

În continuare te provoc să creezi și tu astfel de fișe de lucru la matematică și să ne transmiți impresiile copiilor care le-au folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *